Ingrediënten:
Bodem
Vulling
Benodigdheden:
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de margarine en kluts het ei. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort het mengsel in de bakvorm, goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Eventueel je lepel in een bakje water nat maken zodat het uitsmeren makkelijker gaat. Zet de bodem 20 minuten in de oven. Hierna de bodem goed laten afkoelen.
Mix met een mixer de slagroom met de monchou door elkaar tot een stevig mengsel. Voeg hier de zoetstof naar smaak toe. Smeer de vulling op de afgekoelde bodem, strijk de vulling plat. Minimaal één uur laten opstijven in de koelkast.
Tips:
– Extra lekker met vers fruit als garnering, zoals aardbeien of ananas
– Ook lekker met stukjes vers of gepureerd fruit al door de vulling
– Voeg geen ananas (of kiwi) toe aan de vulling, dit zorgt er voor dat de vulling dunner wordt
Voedingswaarde 1/8e deel:
167,3 kcal | 3,4 g eiwit | 16,2 g vet | 1,4 g koolhydraten
augustus 14, 2015
Koolhydraat-arm, Tussendoortje