Werkwijze

Tijdens een tentamen kreeg ik de vraag wat het woord ‘dieet’ betekent. Dit betekende ‘leefregel’. Deze tentamenvraag is mij altijd bij gebleven, omdat ik leefregel of levensstijl een betere verwoording vind dan dieet. Vaak is het beeld van een dieet dat dit streng is en een grote verandering in je levensstijl, maar ik ben van mening dat kleine aanpassingen, kennis en inzicht in de eigen voeding belangrijk zijn om een gezonde en duurzame levensstijl aan te nemen. En dit pas ik ook toe in mijn werkwijze.

“Het woord ‘dieet’ is afgeleid van het Griekse woord ‘diatia’, dat betekent ‘leefregel’. Maar dieet kan ook betekenen: voeding die om medische redenen aan specifieke eisen moet voldoen ten behoeve van een individu.”

Het eerste consult is een kennismakingsgesprek. Hierin wordt aandacht besteed aan de reden waarom je mijn hulp hebt ingeroepen, het doornemen van de eet-, leef- en beweeggewoonten, weging en metingen, formulering van de doelen, verwachtingen op elkaar afstemmen en de motivatie bespreken. Samen met jou wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld dat bij je persoonlijke doelen en situatie past. Dit kennismakingsgesprek neemt ongeveer één uur in beslag.

Hierna volgen evaluatieconsulten welke ongeveer 30 minuten duren.

Een diëtist kan helpen bij het afvallen, dat is bijna bij iedereen bekend. Maar je kunt bij mij ook terecht voor alle voeding- en dieetvragen bij:

– Darmproblemen

– Diabetes

– Gezonde levensstijl

– Hart- en vaatziekten

– Leverproblemen

– Maagproblemen

– Nierziekten

– Overgewicht

– Ondergewicht

– Ondervoeding

– Stoelgangproblemen

– Te hoge bloeddruk

– Te hoog cholesterol