Pompoenmuffins

Pompoenmuffins

Ingrediënten:

  • 350 gram pompoen
  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 à 3 theelepels kaneel
  • 15 gram honing
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Optie: twee handjes pecannoten of 50 gram dadels*

*Gebruik je dadels in de muffins, dan zou ik de honing achterwege laten. Dadels zijn van zichzelf al lekker zoet.

 

Benodigdheden:

  • Kom
  • Mixer
  • Muffinvorm
  • Muffinsiliconenvormpjes
  • Oven
  • Pan
  • Staafmixer/hakmolen
  • Weegschaal

 

Werkwijze

Was de pompoen. Snijd deze in stukken en haal de pitten er uit. Kook de pompoen in een pan met een dun laagje water tot het zacht is. Dit duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Doe ondertussen 150 gram havermout in de hakmolen en vermaal dit tot havermoutmeel. Je kunt hier eventueel ook een blender voor gebruiken. Doe de eieren, havermoutmeel, kaneel, bakpoeder en eventueel honing in een kom. De pompoenblokjes zijn ondertussen zacht geworden. Pureer de pompoenblokjes en laat even afkoelen. Verwarm nu de oven voor op 180°C. Ondertussen kun je de pecannoten brokkelen of dadels fijn snijden. Wanneer de pompoenpuree is afgekoeld kun je deze toevoegen aan de kom en mix de pompoenpuree met de andere ingrediënten tot een beslag. Proef ondertussen even of er voldoende kaneel in zit. Voeg de pecannoten of dadels toe aan het beslag. Schep acht muffinvormpjes vol en zet ze een half uur in de oven.

 

Voedingswaarde per stuk pecannoten:

135,8 kcal | 4,6 g eiwit | 6,2 g vet | 14,2 g koolhydraten

 

Voedingswaarde per stuk dadels:

103,4 kcal | 4,2 g eiwit | 2,7 g vet | 14,3 g koolhydraten

Date

november 2, 2016

Category

Tussendoortje