Kwarkbrood

Kwarkbrood

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 300 gram kwark
  • 180 gram volkoren tarwemeel
  • 60 gram gemengde, ongezouten noten
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 zakje bakpoeder
  • kaneel

 

Benodigdheden:

  • Cakeblik
  • Kom
  • Mixer
  • Oven
  • Weegschaal

 

Verwarm de oven voor op 170°C. Mix de eieren en kwark in een kom. Voeg hierna de volkoren tarwemeel, bakpoeder en kaneel toe en mix dit tot een glad mengsel. Doe de noten en rozijnen bij het mengsel en mix dit goed door elkaar. Vet een cakeblik in en doe het mengsel in het blik. Strooi er vervolgens amandelschaafsel overheen. Zet het kwarkbrood 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Tips: 

  • Lekker met boter, kaas of appelstroop
  • Je kunt ook lijnzaad en/of dadels toevoegen
  • Vervang de rozijnen door cranberry’s

 

Voedingswaarde één plak:

159 kcal | 7,5 g eiwit | 5,8 g vet | 17,6 g koolhydraten | 2,7 g vezels

Date

juni 14, 2017

Category

Lunch, Ontbijt, Tussendoortje