Kikkererwtenburger

Kikkererwtenburger

Ingrediënten voor vier burgers:

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • 1 rode ui
  • ½ paprika
  • 1 teen knoflook
  • 60 gram boerenkool of spinazie
  • 50 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • Peper
  • Olie

 

Benodigdheden:

  • Keukenmachine/hakmolen
  • Knoflookpers (of een fijn mesje)
  • Koekenpan
  • Kom
  • Vergiet

 

Werkwijze:

Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog. Maal de kikkererwten, niet al te fijn, in een keukenmachine/hakmolen. Snijd de paprika, ui en knoflook in stukken. Stop ze samen met de boerenkool of spinazie bij de kikkererwten in de keukenmachine/hakmolen en maal tot een gladder geheel. Het hoeft geen pasta te zijn, maar zowel de groenten als de kikkererwten moeten wel goed fijngesneden zijn. Stop het mengsel in een kom en roer hier de eieren, ras el hanout en peper naar smaak doorheen. Roer er vervolgens de havermout door, voeg iets extra’s toe als het mengsel nog te nat is. Verdeel het mengsel in vieren en vorm hier vier grote burgers van. Het is het handigste om eerst een bal te vormen en deze stevig aan te duwen, zodat ze niet zo snel uit elkaar vallen. Druk de bal vervolgens plat. Verhit olie in een pan en bak de burgers beiden kanten acht tot tien minuten, op laag vuur, goudbruin.

 

Tip: Je kunt ze ook bewaren in de vriezer. Haal ze dan voor gebruik ’s morgens uit de vriezer om in de koelkast te ontdooien en bak ze in tien minuten warm en knapperig in de oven op 150°C.

 

Naar het idee van I’m a Foodie
Date

februari 14, 2017

Category

Avondeten