Nieuws

Eetcember

December staat weer voor de deur! Ook wel bekend als ‘de (vr)Eetmaand’. Maar laten we even eerlijk zijn, eigenlijk zijn het maar vier feestdagen. We beginnen natuurlijk met chocoladeletters en pepernoten tijdens Sinterklaas. En dat zijn niet mijn suikervrije pepernoten (zie recept). Na een aantal...

Heb je het ooit zo zout gegeten?

'Veel hartinfarcten te voorkomen door zoutinname te beperken'   Tienduizenden hartinfarcten en beroertes kunnen worden voorkomen als de toevoeging van zout aan voedingsmiddelen wordt beperkt of als zoutarme alternatieven worden gebruikt. Dat meldt NOS  maandagochtend op basis van conclusies van promovenda Marieke Hendriksen van het RIVM. Volgens...

Hoe kom ik de vakantie gezond door?

  De vakantie staat weer voor de deur! Ontspannen, leuke dingen doen, naar het buitenland, mooi weer en natuurlijk lekker eten! Maar na de vakantie op de weegschaal zien dat er een aantal kilo’s bij zijn gekomen is geen leuke thuiskomst. Op welke manier kun je...

Brood(nodig)

Witbrood, bruinbrood, speltbrood, meergranenbrood, volkorenbrood, roggebrood, krentenbrood.. Wat een keuze allemaal! Maar wat is nu gezond brood? En hoe zit het dan met speltbrood, is dat gezonder dan ander brood? En hoe donkerder de kleur van het brood, hoe gezonder? Brood levert vezels, vitamines en mineralen....

Kun je vitamines weg schillen?

Dun schillen, dik schillen of helemaal niet schillen? De één schilt er driftig op los tot er amper appel over is, zich zorgen makend over de bestrijdingsmiddelen. De ander vindt schillen onverstandig, want met de schil belanden veel vitamines in de gft-bak. Hoe zit het...